Därför bör du alltid lägga ett mynt i FRYSEN innan du åker hemifrån! Otroligt smart!

Därför bör du alltid lägga ett mynt i FRYSEN innan du åker hemifrån! Otroligt smart!

Vad gör du om du kommer hem från semestern, arbetsresan eller en resa med familjen och du misstänker att strömmen kan ha gått medan du var borta?

Det är svårt att veta hur länge du har haft strömavbrott – och det kan gå utöver din mat. Kanske har maten i frysen tinats, förstörts och sedan frysts igen? Det sista du vill är att äta mat som är dålig och det är otroligt tråkigt om du måste kasta all mat i frysen utan att vara säker på om maten verkligen är förstörd.

Detta trick uppfanns inte förrän orkanen Matthews svepte över hela USA. Sheila Pulanco Russell delade ett genialt knep för alla som evakuerades från sina hem.

Detta knep är praktiskt att ha i baktanken om du reser bort under en period – och du inte vill få huvudvärk av att tänka på vilka livsmedel som kan vara kvar när du kommer tillbaka och vilka som måste kastas om du upptäcker att du har haft strömavbrott.

Det kanske låter konstigt, men vad du behöver är en mugg, ett mynt och lite vatten från kranen.

mugge1

I en Facebook-inlägg, som snabbt fick hundratals reaktioner och delningar, förklarar Sheila hur du går till väga. Detta skriver hon:

”Ställ en muggen vatten i frysen. Låt vattnet frysa och lägg sedan ett mynt på toppen innan du ställer muggen i frysen.

Du kommer att se när du har kommit hem, om maten har varit dålig och sedan blivit fryst igen, eller om det har varit fruset hela tiden du har varit borta.

Om myntet har hamnat på botten av muggen, betyder det att all livsmedel har tinats och att du ska kasta den. Men om myntet är upptill eller i mitten av muggen så kan din mat fortfarande vara ätlig.

Det är också smart att låta detta vara i frysen hela tiden – om du någonsin får strömavbrott av någon anledning har du detta knep att falla tillbaka på. Om du är osäker på din mat, kasta den. Men detta trick är smart. ”

Enkelt, effektivt – och billigt, eftersom du slipper kasta en hel del mat i onödan.


Dela gärna denna smarta trick med dina vänner på Facebook!

You Might Like These

Leave a Comment