Du ska aldrig lägga papper på toalettsitsen! Anledningen? UPPRÖRANDE!

Du ska aldrig lägga papper på toalettsitsen! Anledningen? UPPRÖRANDE!

Ibland, är offentliga badrum ett nödvändigt ont, särskilt under långa bilturer eller när man bara måste gå på toaletten lite olämpligt.

Även om de flesta är ganska ok, men ibland, stöter vi på några verkligt tvivelaktiga offentliga toaletter .

Vi har ingen aning om vem som har varit där innan oss.

När dessa känslor av otrygghet slår till, brukar nog många av oss lägga toalettpapper runt sitsen på toaletten för att göra det lite ”renare”.

Detta knep kan verka som något helt ofarligt, även säkert, i praktiken. Men sanningen är, att skapa denna barriär av skyddspapper kan göra dig mycket mer skada än nytta.

Läs nedan för att lära dig hur bakterier sprids i alla badrum, och vilka åtgärder vi ska vidta för att hålla skrämmande badrumsbakterier borta!

t1

Det finns en allmän missuppfattning att genom att täcka toalettsitsen håller du dig säker från bakterier.

Men toalettsitsar är faktiskt utformade för att hålla så mycket av bakterierna borta från dig .

t2

Deras speciella form och material är särskilt utformade för att förhindra bakterier att överleva och överföras till nästa person.

Trots detta har många människor som vana att klä sistes i toalettpapper- men egentligen kan detta till synes smarta knep faktiskt öka din exponering för bakterier.

t3

Toalettpapper, till skillnad från toalettsitsar , är inte utformade för att avvärja bakterier. Faktum är att de är svampar för bakterier.

t4

Men toalettpapper är inte den enda plats där bakterier bor mer lyckligt än på toalettsitsar .

I själva verket fann en studie från Journal of Applied Microbiology att handtorkar var bland de största distributörerna av bakterier.

t5

Även om de definitivt är mer miljövänliga , så kan dessa torkar faktiskt sprida fler bakterier än vanliga pappershanddukar .

t6

Så vad är det bästa sättet att säkerställa att du inte sprider eller plockar upp bakterier?
Stänga toalettlocket på toaletten innan spolning!

t7

Så länge du är medveten om att bakterier faktiskt är närvarande, kan du göra smarta beslut som gör att du utsätts för så lite bakterier som möjligt!

DELA den här viktiga informationen med alla din vänner på Facebook!

You Might Like These

Leave a Comment